18. kolo: BOREK/TEX-COLOR - SK VAPLAST 8:6 (4:3)

28.02.2017 07:01

Poslední zápas sezóny lze hodnotit ze dvou úhlů. Dobrý výsledek s kvalitním soupeřem na jedné straně a smíšené pocity, že jsme měli na to uhrát více, na straně druhé. Dařilo se "lišovské čtyřce", která svůj minizápas vyhrála 5:1, bohužel zápas nevyšel druhé čtyřce, která svůj minizápas prohrála 1:7. Pozitiva zápasu, skvělá hra Lišováků, výborný výkon Bartizala v brance korunovaný gólem a dobrý výkon Oškrdy v obraně, kam se přesunul z útoku. A myslím, že v obraně už zůstane.

Zápas se pro nás vyvíjel velmi dobře. Hned v 1. min. po levé straně prošel Dušan Mlýnek, první střelu sice gólman vyrazil, ale na dorážku už byl krátký - 1:0! Ve 3. min. nás domácí přečíslili, ale přihrávku před bránu vystihl brankář Bartizal, bleskově vyrazil do protiútoku, kde si narazil s Cábou, který mu přesně vrátil a zkušený střelec/brankář Bartizal se nemýlil - 2:0!! V 10. minutě sice domácí snížili na 1:2. Bohužel pak přišla kritická dvouminutovka druhé čtyřky, během které 3x inkasovala a rázem jsme prohrávali 4:2! Do poločasu jsme ještě snížili na 4:3. To skvěle zakombinovali mladé pušky a míč do sítě uklidil Lukáš Mlýnek.

Ve druhé půli už si domácí výsledek pohlídali. Jako první skórovali a vytáhli stav na 5:3, o snížení se postaral kanonýr David Mlýnek tvrdou střelou. Domácí opět odskočili na rozdíl dvou branek. Znovu jsme kontrovali, kdy po pěkné samostatné akci si obrance i brankáře jesličkami vychutnal Kándl. 6:5. Pak nám bohužel domácí odskočili až na stav 8:5. Nám se už povedlo pouze snížit Davidem Mlýnkem na 8:6.