1. kolo: KOHOUTI - SK VAPLAST 3:7 (1:2)

19.10.2016 22:02

Hned v prvním zápase nové sezóny to pořádně roztočili Mlýnci s Kándlem a postarali se o všech sedm gólů Vaplastu! Před začátkem sezóny se z dua Mlýnků stalo trio, když jsme mezi námi přivítali druhého syna Dušana, Lukáše Mlýnka! Bohužel kariéru musela zatím ze zdravotních důvodů přerušit naše dlouholetá brankářská opora, Zdeněk Vařák. Tak ať se dáš Zdeňku brzy do kupy, stejně tak se těšíme i na Petra Kostínka.

I když jsme se sešli pouze v šesti lidech a domácí nastoupili v posílené sestavě o bývalé hráče Gongu, do utkání jsme doslova vlétli a soupeře zatlačili před jeho bránu. Domácí hrozili z nebezpečných brejků, ale pokud je nezastavila naše obrana, spolehlivě je zastavovala naše nová brankářská jednička Bartizal. V 7. min. byl před vápnem faulován Kándl, Dušan Mlýnek šikovně obstřelil zeď a zaznamenal první gól Vaplastu v nové sezóně! V 15 min. sice domácí srovnali, ale o tři minuty později po rychlém výhozu Bartizala nám vrátil vedení kanonýr David Mlýnek. Poločas tak skončil výsledkem 1:2.

V druhém poločase jsme tlak ještě vystupňovali a na některé akce našich mladíků byla radost se dívat. Již v 30. min. skóroval Kándl, domácí kontrovali snížením, ale o chvíli později po akci Kándla skóroval skluzem David Mlýnek a vzápětí to byl opět Kándl, který vytáhl skóre na 2:5. Poté přišlo ještě jedno snížení domácích a pak už skórovali jen hosté. V 44. min. David Mlýnek zkompletoval hattrick a o minutu později rozehrál Kándl rohový kop vzduchem a rovnou ze vzduchu ho nechytatelně o tyč poslal do sítě svou premiérovou brankou v dresu Vaplastu Lukáš Mlýnek.

Vítězství hostů 3:7 bylo zcela zasloužené.