1. kolo: FC REBELS - SK VAPLAST 4:6 (0:1)

22.10.2013 22:09

Vždy nevyzpytatelné první utkání sezóny jsme zvládli a ze hřiště FC Rebels si odvezli tři body za výhru 6:4.

První poločas byl rozkoukávací a mužstva se především snažila nedostat gól jako první. Podle toho také první poločas skončil a to skórem 0:1. O jedinou naší branku se postaral včera výborně hrající Bartizal sólem přes celé hřiště.

Ve druhém poločasu jako by to z obou týmu spadlo a začala branková přestřelka. A to podle stále stejného scenáře. My jsme odskočili na rozdíl dvou branek, domácí vzápětí snížili na rozdíl jedné branky a až na šestý náš gól už domácí odpověď nenašli. Nejdříve po rohu domácích odkopl míč z vápna Mlýnek Da. a hned vyrazil po křídle, kam mu přesnou přihrávku naservíroval Vařák ml. a Mlýnek Da. z úhlu prostřelil brankáře. 0:2. Po snížení domácích na 1:2 nás několikrát podržel gólman Vařák st. Poté se na výlet vydal Mlýnek Du. a střelou k tyči přidal třetí gól. Po dalším snížení domácích Bartizal ve středu hřiště podržel míč, počkal si, až do volného prostoru naběhne Kostínek a ten pak skóroval nechytatelně po zemi, 1:3. Tentokrát domácím trvalo celých šest minut, než opět snížili. Za minutu ale znovu Kostínek vytáhl skóre na rozdíl dvou branek, když mu šanci po pěkné kombinaci připravili Mlýnek Da. a Vařák ml. A za další minutu domácí zase kontrovali, 4:5! V této pasáži jsme opět zapomněli na taktiku a hráli "náš" hurá styl všichni do útoku! Naštěstí nás podržel Vařák st. V poslední minutě uzavřel skóre po pěkné kombinaci Mlýnek Da.

Vítězství jsme si zasloužili a je to povzbuzení do dalších zápasů. V příštím kole zajíždíme do Lišova k utkání s místní Budwou, které máme co vracet!