10. kolo: SK VAPLAST - FC REBELS 4:3 (2:2)

06.01.2014 21:09

Jak už to u nás bývá zvykem, první zápas po vánoční pauze nám nevyšel zrovna ideálně. Špatný pohyb, míč nás moc neposlouchal, hra neurovnaná, ... Přesto tři pozitiva bych v zápase viděl. Mužstvo se za nepříznivého stavu nevzdalo, makalo a vůlí po vítězství výsledek otočilo! Za druhé návrat téměř na den přesně po čtyřech letech našeho kanonýra a dlouholetého kapitána Luboše Petráška, který si ho navíc ozdobil dvěma góly! A za třetí - gólman Vařák st. má stále formu!

Zápas byl od počátku velmi rozháraný a divoký, kdy se spíše útočilo než bránilo. V 5. min. utekl po levém křídle Holba, ideálně předložil míč Petráškovi, který při svém prvním střídání po čtyřech letech vsítil náš vedoucí gól! V 10. minutě už bylo ale vyrovnáno, když se střelou z vápna prosadili hosté. O tři minuty později jsme již zase vedli, když se Kostínek prohnal opět po levém křídle, přihrál Vařákovi ml., který střelou k tyči propálil hostujícího brankáře. Vedení do přestávky jsme neudrželi, hosté v 19. minutě srovnali a do kabin se šlo za nerozhodného stavu 2:2.

Druhý poločas pro nás nezačal šťastně, při jednom z útoků hostů, zakončoval zcela volný hráč dloubáčkem přes padajícího gólmana, míč skončil na břevně, šel nahoru a i když to vypadalo, že skončí za bránou, spadl na překvapeného domácího hráče a od něj šel do branky. Smolný gól. Mužstvo ale bojovalo a bylo po zásluze odměněno. V 39. minutě obral o míč hostujícího obránce Mlýnek David a sám akci dokončil, když prostřelil vybíhajícího gólmana. 3:3. Za tohoto stavu měli hosté několik velkých příležitostí, ale Vařák st. v brance nás podržel. V závěrečných minutách přišel obrovský tlak našich zkušených hráčů Schönkypla, Petráška, Holby a Gajdoše. Vytvořili si několik dobrých příležitostí, ale gól ne a ne přijít. Až minutu před koncem se dokázal ve vápně uvolnit Gajdoš, střelu ještě otřel o intimní místo Petráška a na změněný směr již brankář nedokázal zareagovat. 4:3!