13. kolo: SK VAPLAST - AC GONG 5:4 (1:2)

11.01.2016 21:46

Po prohře s Kohoutama jsme s posledním týmem tabulky potřebovali nutně bodovat. Gong je ale i přes své postavení v tabulce kvalitní mužstvo a nás stálo spoustu sil, abychom zápas zvrátili na svou stranu a vyhráli 5:4.

Zápas byl od samého počátku vyrovnaný, brankáři bezchybní a jen se čekalo, kdo udělá první chybu. Bohužel jsme to byli my a ve 13. minutě jsme inkasovali hned 2x. 0:2! To byla studená sprcha! Šancí jsme si vypracovali stejně jako v minulém zápase dost, ale v koncovce jsme selhávali. Nakonec nám pomohla velká chyba soupeře minutu před koncem půle. Brankář vyběhl do pole, rozehrával na obránce, do přihrávky ale vběhl Koritar a z první téměř z půlky trefil prázdnou branku. 1:2.

To nás nakoplo a hned v první minutě druhé půle zakombinovali Koritar - Mlýnek Da. a zakončující Kándl a bylo srovnáno. Vyrovnaný stav vydržel jen 3 minuty a už jsme zase prohrávali. Postupně jsme ale přebírali čím dál více aktivitu a v 32. minutě jsme se dočkali vyrovnání, když jsme využili situaci tři na golmána a trochu se štěstím zakončoval opět Kándl po přihrávce Koritara. O minutu později jsme šli konečně do vedení, když Mlýnek Da. nabil Koritarovi a ten přízemní střelou rozvlnil síť. 4:3. O pět minut později vedení pojistil výborně hrající Koritar a po přiťuknutí Kándla opět přízemní střelou zvýšil na 5:3. Minutu před koncem hosté ještě závěr zdramatizovali, ale vyrovnat se jim již nepovedlo a tak jsme vybojovali vítězství 5:4.