12. kolo: KOHOUTI - SK VAPLAST 7:4 (5:4)

07.01.2016 07:22

Odvetnou část jsme nezačali dobře. Ač jsme byli favoritem, podlehli jsme domácím po bláznivém 1. poločase, ve kterém padlo 9 branek, 7:4. V zápase jsme měli spoustu šancí, dali jsme 7 tyčí a dostávali jsme hloupé góly. Tím nechci snižovat výkon domácích, ale velmi jsme jim pomohli. Ti si za dobře takticky zvládnutý zápas a výborný výkon gólmana výhru zasloužili. 

Sice jsme se v 5. minutě po pěkné kombinaci ujali dorážkou Petráška po střele Bartizala vedení, ale dvěma slepenými a smolnými góly po nenápadných střelách jsme o vedení přišli. V 15. minutě pak domácí udeřili znovu a bylo to 3:1. Nám se také slepenými góly ve 20. minutě podařilo vyrovnat. Nejprve již klasicky krásně zakombinovali Mlýnek Da. - Kándl a posledně jmenovaný zakončoval do prázdné branky. Vzápětí Mlýnek Da. rozehrál přímý kop na u tyče zapomenutého Schönkypla a ten se nemýlil. 3:3. Vypadalo to, že jsme na koni a skóre otočíme. Jenže dalšími slepenými góly (hrudí sražený centr do vlastní branky...) během minuty domácí opět odskočili na dvoubrankový rozdíl. Jiskřičku naděje vykřesal Bartizal, který se nejlépe orientoval ve vápně a snížil na 5:4 z pohledu domácích.

Druhý poločas byl plný našich šancí a je až neuvěřitelné, co jsme všechno zahodili. Jak jsem se v úvodu zmínil, trefili jsme 7x tyč, několikrát po pěkných kombinacích jsme již zakončovali do prázdné brány a vždy se tam ještě zjevila ruka či noha brankáře... Prostě to dnes bylo zakleté a míč jsme už do branky nedostali. Domácí si z brejku vedení pojistili a gólem do prázdné brány při naší power-play pečetili svou výhru 7:4.