15. kolo: SK VAPLAST - FC 30 7:5 (2:0)

10.02.2014 21:40

Nelze začít jinak, než FANTASTICKÉ VÍTĚZSTVÍ!! K tomu nás dovedl obětavý výkon celého mužstva v defenzívě, výborné brejky zakončované střelecky disponovaným Schönkyplem, spolehlivý Vařák st. v brance a nezbytné štěstíčko, které dnes stálo při nás.

Zápas začal tlakem hostů, kterému jsme ale dokázali odolávat. Jelikož jsme první poločas hráli pouze v šesti, než dorazil Martin Bartizal, síly rychle ubývaly. Naproti tomu soupeř střídal až devět lidí do hry! Pak ale přišla 8. minuta, Gajdoš vysunul Davida Mlýnka, který míč sice nedostal do brány a skončil na zemi, situaci ale nevypustil, vstal, míč vybojoval zpět a předložil ho před prázdnou bránu Schönkyplovi, který tak načal svůj skvělý brankový účet! 1:0! Pak přišlo velmi dlouhých deset minut, kdy jsme se vytrvale bránili a marně se dožadovali oddechového času, jelikož míč měl stále soupeř. Ale poté David Mlýnek obloučkem uvolnil svého otce Dušana, ten si míč stáhl na zem a zkušeně mezi nohy gólmana nás poslal do dvoubrankového vedení! 2:0. Zbytek poločasu jsme se urputně bránili a do šaten tak šli bez obdržené branky!

Druhý poločas nezačal nejlépe, brzy jsme inkasovali na 1:2. Naštěstí jsme okamžitě odpověděli gólem Schönkypla 3:1! O pět minut později tlak soupeře vyústil v další branku v naší síti - 3:2. Jenže zase jsme měli odpověď, Bartizal našel na levém křídle Schönkypla a ten si opět věděl rady! 4:2! O dvě minuty později výborně zakombinovali mladíci, dvakrát si vyměnili míč a nakonec po přihrávce Davida Mlýnka zakončoval Bartizal - 5:2! A o další čtyři minuty později, poté co Vařák st. zlikvidoval šanci hostů, okamžitě poslal dlouhým výhozem do brejku Schönkypla a co myslíte? Správně - 6:2! Vzápětí hosté snížili na 6:3, svým pátým gólem však opět kontroval Schönkypl - 7:3! A bláznivou tříminutovku uzavřeli hosté - 7:4. Ti nastartovali drtivý závěr, kdy střely exligisty Benáta několikrát olízly tyč. V závěru, kdy jsme posledních dvanáct minut museli odehrát bez faulu (měli jsme jich už 5), nás držel nad vodou, tak jako celý zápas, výborný Vařák st. v brance. Plus bojovnost a obětavost celého mužstva nám přineslo vítězství nad lídrem soutěže s exligisty v sestavě!!