17. kolo: SK VAPLAST - TJ HFASC 7:7 (1:3)

23.02.2015 21:51

V předposledním kole jsme odehráli těžké utkání proti HFASC v plné síle. Prořídlá soupiska Vaplastu si musela opět sáhnout na dno fyzických sil a sehrála vydařený zápas tentokráte se šťastným koncem v podobě zaslouženého bodu za remízu 7:7. O všechny góly se dnes postarala lišovská klika. Zdatně jim k tomu sekundoval Schönkypl.

Hosté na nás vletěli a měli jsme se co ohánět. Přesto Vařák st. v brance dlouho odolával. Pak přišlo nedorozumění, kdy Kándl ve snaze odpálit míč do bezpečí, trefil našeho gólmana a míč skončil v brance. O pár minut později se hosté trefili z trestného kopu, kdy se míč otřel o zeď a skončil za zády bezmocného gólmana. My se dostávali do tempa pomaleji, ale začali jsme vystrkovat růžky. Vpředu se dařilo kombinovat Kándlovi s Da. Mlýnkem a po jedné z jejich akcí prostřelil Da. Mlýnek z úhlu hostujícího brankáře a snížil na 1:2. Bohužel ke konci poločasu zbytečně fauloval D. Stehlík a protože šlo o šestý faul, kopali hosté 10 m trestný kop - 1:3. Sami jsme pak měli možnost 10 m trestného kopu dvakrát, ale ani Schönkypl ani Du. Mlýnek neuspěli.

Druhý poločas začal opět brankou v naší síti a to už jsme prohrávali 1:4. Pak ale prokličkoval celým hřiště Da. Mlýnek, naposlední chvíli v tísni přiťukl tátovi a bylo 2:4. Pak však opět udeřili hosté a vytáhli skóre až na 2:6! Vzápětí před hostující brankou zaúřadovali Kándl se Schönkyplem, k opuštěnému míči se dostal Du. Mlýnek a zkušeně obstřelil obránce i gólmana a dal tak svůj druhý dnešní gól. O minutu později při dalším závaru se nejlépe orientoval Da. Mlýnek a snížil na 4:6. Za další dvě minuty obránce nepochopitelně nahrál přímo Kándlovi a ten tváří v tvář gólmanovi zkušeně nabídnutou šanci proměnil. Fyzicky náročný fotbal pokračoval dále a v 45. minutě mladý Kándl mazácky ze střední vzdálenosti obstřelil jak obránce tak gólmana a rázem bylo vyrovnáno - 6:6. I přes snahu již neinkasovat se dostal do vápna zkušený Wolghemut a strhl vedení opět na stranu hostů. Závěrečný nápor přinesl své ovoce, po závaru, kdy nebezpečně pálil Schönkypl i Da. Mlýnek, hosté laxně rozehrávali, přihrávku jim vypíchl D. Stehlík, v tísni vystřelil pouze do tyče, ale odražený míč uklidil do sítě Da. Mlýnek a vyrovnal svým třetím gólem na zasloužených 7:7!