17. kolo: SK VAPLAST - TJ GONG 8:6 (5:2)

08.02.2016 21:27

Většinu týmu skolila chřipka či jiné důvody a tak se ještě odpoledne ani nevědělo, zda se bude hrát. Nakonec podali pomocnou ruku dva dlouholetí hráči, kteří tuto sezónu ze zdravotních důvodů vynechávají, Fanda Stehlík a Petr Holba a velmi nám pomohli. Takže díky chlapi!! Důležitý zápas jsme nakonec zvládli a to zejména díky střelecky koncertujícímu Davidu Mlýnkovi (6 gólů), výborně chytajícímu Bartizalovi a skvělé hře Schönkypla a Mlýnka Dušana. Davidu Mlýnkovi chyběl 1 gól, aby vyrovnal střelecký rekord Radka Třeštíka ze sezóny 2000/01, kdy v divizi nastřílel mužstvu Elektropřístroje Písek 7 gólů (!) při výsledku 14:8 (pro úplnost zbylé góly stříleli Holba a Čondl 3, Kociha).

Začátek byl jako ze sna. Už v 9. minutě jsme vedli 4:0. Ve 3. minutě se po pravém křídle protáhl Mlýnek Da. a střelou pod víko nedal brankáři šanci. O chvíli později zakombinovali Stehlík D. a Holba, který před brankou našel volného Schönkypla a bylo to 2:0. Poté během minuty po krásných kombinacích Schönkypla, Mlýnka Du. a zakončujícího Mlýnka Da. to již bylo 4:0! Ve 12. min. poprvé zakombinovali nebezpeční Ďurica s Fischerem a snížili na 4:1. V 17. min. se ale opět prosadil po pěkné kombinaci střelecky disponovaný Mlýnek Da. 5:1. Poslední slovo měli hosté a poločas tak skončil 5:2. Rozdíl mohl být i vyšší, ale dvě střely skončily na tyči a po individuální akci trefil Holba od břevna dolů a ven z branky.

I v druhé půli úřadoval Mlýnek Da. a prosadil se střelou z pravého křídla. Poté ale hosté snížili na 6:4. Znovu ale z pravé strany nechytatelně skóroval Mlýnek Da. 7:4. Jenže jsme přenechali hostům iniciativu a ti se během 35. a 36. min. dotáhli na rozdíl jediného gólu! 7:6. Do konce zbývalo dlouhých 14 minut! Deset minut to byl doslova boj o každý míč a vedení nám zachovaly velmi důležité zákroky Bartizala. Ve 46. min. přišel uklidňující a rozhodující gól! Schönkypl si narazil se Stehlíkem D. a postupoval po levé straně na branku. Gólmanovi naznačil střelu, míč ještě popotáhl a z úhlu trefil nekompromisně prázdnou branku! 8:6.