18. kolo: BOREK/TEX-COLOR - SK VAPLAST 7:7 (4:1)

15.02.2016 22:33

Po 19 letech jsme nastoupili v zbrusu  nových dresech a čekal je těžký křest, a to na hřišti nepříjemného soupeře Borek/Tex-Color! Tex-Color nastoupil tradičně pouze ve čtyřech lidech a my na tom v pěti lidech nebyli o moc lépe. V brance musel zaskočit Dušan Mlýnek a vedl si velmi dobře.

Začátek utkání nám vůbec nevyšel a už ve 13. minutě jsme prohrávali 4:0! V 16. minutě jsme se dočkali i my a první gól v nových dresech vstřelil Petrášek, když dostal přihrávku na vápno, naznačil příhru a pak nekompromisně zakončil. Další gól už nepadl a poločas tak skončil 4:1.

Brzy po změně stran domácí zvýšili na 5:1 a nevypadalo to moc růžově. O chvíli později ale přišly slepené góly Da. Mlýnka a Boháče. Nejdříve Da. Mlýnek se protáhl po lajně a nekompromisně po zemi překvapil domácího gólmana. Vzápětí na konci pěkné kombinace našel Da. Mlýnek před brankou Boháče a ten, ačkoliv tísněn, dopravil míč do sítě. 5:3. Poté ale v 34. a 40. min. domácí opět odskočili na 7:3 a to už bylo špatné. Opět nám pomohly dva slepeňáky. Během minuty utekl po křídle Petrášek, našel z druhé vlny nabíhajícího Boháče a ten mezi nohama obránce dostal míč do branky. Po rozehrávce se dostal těsně za půlí k míči Da. Mlýnek a nechytatelnou bombou pod víko nedal gólmanovi žádnou šanci! 7:5. Po čtyřech minutách jsme opět udeřili, po pěkné kombinaci Boháč přihrál Da. Mlýnkovi a bylo to jen o gól. V těchto chvílích nás velmi podržel Du. Mlýnek v brance, když kryl několik ošemetných střel a protiútoků! Dvě minuty před koncem zakombinovala celá čtyřka, když Lipš přihrál Petráškovi, ten si za půlí narazil s D. Stehlíkem a poté ve vápně našel kanonýra Da. Mlýnka a bylo srovnáno!! Nakonec jsme mohli i vyhrát, když se na půli pěkně uvolnil Da. Mlýnek, postupoval z křídla sám na gólmana a přesnou přihrávkou vybídl Lipše k víteznému gólu. Bohužel domácí hráč se stihl vrátit a skluzem zabránit gólu a tak jsme se s Tex-Colorem rozešli smírně 7:7 a nové dresy tak řádně pokřtili.