20. kolo: ABSOLUTTEAM - SK VAPLAST 16:4 (6:3)

01.03.2016 07:01

Ve 20. kole nás čekal těžký soupeř, se kterým jsme na podzim v plné sestavě prohráli 13:2. Nyní pouze se čtyřmi lidmi v poli (tzn. bez střídání) jsme prohráli "pouze" 16:4. První půle dokonce skončila jen 6:3. Navíc jsme trefili 3x tyč a jednou břevno.

Snažili jsme hrát v klidu, co nejdéle držet míč a nepouštět domácí do jejich kombinační hry. Než nám došly síly, řekl bych, že se nám to dařilo i díky spolehlivému Mlýnkovi Du. v brance. Po prvním obdrženém gólu jsme bleskově vyrovnali, když Stehlík D. rozehrál roh na nabíhajícího Petráška a ten nedal gólmanovi šanci. Vzápětí Stehlík D. vystihl rozehrávku soupeře, přistrčil míč Mlýnkovi Da. a ten svou pověstnou pumelící dostal hosty do vedení 2:1!! Postupem času se přeci jen šikovnost a kombinační schopnosti domácích začaly projevovat a skóre tak převrátili na svou stranu. Po pěkné kombinaci naší třetí branku přidal opět Mlýnek Da.

Po přestávce nám již evidentně docházely síly a tak domácí nemilosrdně navyšovali skóre. Přesto jsme se díky šikovnosti Kándla a Mlýnka Da. dostávali do šancí, ale neproměňovali je. Zejména Kándl měl smůlu a jeho pěkný lob skončil na břevně, a další dvě střely na tyči. Tyč orazítkovala i střela Mlýnka Da. Poslední gól jsme vstřelili až v samotném závěru, kdy Stehlík D. si narazil s Petráškem a podél gólmana skóroval. Svůj 300. zápas za Vaplast tedy oslavil nejen gólem, ale řádně si zápas i "užil", když odehrál na hřišti celých padesát minut (tedy musel)...