4. kolo: KOHOUTI - SK VAPLAST 3:5 (1:3)

12.11.2014 21:33

Do třetího zápasu s Kohouty jsme nastupovali řádně oslabení, pouze v pěti lidech v poli. Bohužel nás postihla nepříjemná dlouhodobější zranění či nemoc u Kostínka a mladého Kándla. Naštěstí již mohla nastoupit nová akvizice z Horní Plané, Jan Boháč. Uvedl se výborným výkonem a ukázal, že stejně jako Jan Kándl i on bude pro Vaplast posilou. Jak to při oslabení bývá, mužstvo se semknulo, dřelo a bojovalo. Odměnou bylo první vítězství sezóny v poměru 5:3.

Do zápasu jsme vlétli s odhodláním a brzy jsme byli odměněni vedoucím gólem, když ve středu hřiště zachytil rozehrávku domácích David Mlýnek a sólo zakončil zkušeně podél gólmana. 0:1. Brzy přišel druhý gól, kdy brankář domácích ve snaze vypomoci obraně vyběhl za brankoviště a při odkopu trefil dobře dobíhajícího Stehlíka F., od něhož se míč odrazil do brány. 0:2. Pro F. Stehlíka to byl první zápas téměř po roce a důležitý gól jistě potěšil. Během chvíle D. Stehlík uvolnil Davida Mlýnka a ten se nemýlil, 0:3. Dál jsme se soustředili zejména na důslednou obranu a vyráželi do protiútoků. Bohužel jsme nulu do poločasu neudrželi a těsně před jeho koncem jsme inkasovali, 1:3.

Druhý poločas dlouho nemohl ani na jedné straně padnout gól, i když obě mužstva měla příležitostí dost. My jsme mohli zápas definitivně rozhodnout, bohužel jsme šance neproměňovali. Při šancích domácích nás výrazně podržel Vařák v brance. V polovině poločasu jsme si vzali na oddech timeout, ale hned po jeho vypršení jsme inkasovali. 2:3. A pár minut před koncem přišlo bohužel i nešťastné vyrovnání. Naštěstí nás to nezlomilo a tři minuty před koncem Schönkypl přesnou přihrávkou našel před brankou střelce zápasu Davida Mlýnka, ten si pohrál s obráncem a strhl vedení opět na naší stranu! 3:4. Během minuty pak střelecký koncert (4 góly!) dovršil a uzavřel skóre na 3:5, když ho pro změnu přesně našel Boháč. Vítězství jsme si zasloužili a radost po zápase byla oprávněná!