5. kolo: SK VAPLAST - ABSOLUTTEAM 2:5 (1:2)

14.11.2016 21:36

V našem třetím zápase nás čekal první velmi těžký soupeř - Absolutteam. Zápasy s ním většinou končily dvouciferným výsledkem v náš neprospěch. Tentokrát jsme dlouho sahali po bodu a nakonec jsme prohráli přijatelným skóre 2:5. V tomto utkání nastoupil poprvé v dresu Vaplastu další hornoplanský fotbalista Honza Oškrda. Vítáme tě v týmu!

Zápas začal ihned v ostrém tempu a od začátku byli v permanenci oba brankaři. Náš přeci jen více a dařilo se mu odolávat do 6. min., kdy se přeci jen hosté kombinačně prosadili a ujali se vedení. Ve 13. min. hosté přidali druhý gól a dále ostřelovali domácí branku, kterou ale výborně hájil Bartizal a další branku v první půli již za záda nepustil. Naopak několikrát dlouhým výhozem oslovil Da. Mlýnků na hrotu a chybělo málo, aby míč skončil v síti. David Mlýnek se ale i tentokrát prosadil, když si navedl míč z levého křídla na střed hřiště a prostřelil jak bránící hráče, tak i hostujícího gólmana. 1:2. Velmi dobrý poločasový výsledek.

Bohužel hned na začátku druhé půle přesně zakombinovali hosté a bylo to 1:3. Dále jsme však především díky bojovnosti, obětavosti a výbornými zákroky Bartizala odolávali a zůstávali ve hře. Navíc jsme byli i nebezpeční dopředu, což bylo velmi důležité, protože hosté museli myslet i na zadní vrátka. A ve 35. min. to domácím vyšlo, když se po bratrské spolupráci prosadil druhý z Mlýnků Lukáš. Stav byl 2:3 a bod za bojovnost visel ve vzduchu. Nakonec se ale ve 40. a 46. min. přeci jen prosadili techničtější hosté a zvítězili 2:5.