5. kolo: SK VAPLAST - AC GONG 4:4 (1:2)

18.11.2013 21:51

Pouhý den po nevydařeném zápase v Týně n. Vlt. jsme hráli další těžké utkání s Gongem. A k vidění byl výborný zápas, který měl tempo, napětí, spoustu šancí na obou stranách a napínavý průběh! Prohrávali jsme 0:2 a 1:3, ještě dvě minuty před koncem vedli 4:3, aby zápas nakonec skončil spravedlivou remízou 4:4.

Zápas měl tempo hned od začátku a po počáteční oťukávané v rozpětí jedné minuty 2x udeřili hosté, když poprvé se prosadili střelou přes obránce a podruhé z úhlu nachytali gólmana domácích. I dále se hrál rychlý fotbal, domácí se dostávali čím dál více do šancí, ale nedařilo se je proměňovat (Bartizal, Kostínek, Stehlík D., Mlýnek Da.). Až v 21. minutě uvolnil šikovně Holba Davida Mlýnka a ten se prosadil střelou do šibenice. 1:2. Tak také skončil první poločas.

Do druhé půle jsme vlétli s touhou vyrovnat a opět jsme si dokázali vytvářeli šance, ale jejich proměňování vázlo. A tak zákonitě přišel trest, kdy takovým ušmudlaným gólem nám soupeř odskočil na 1:3. Průnik hostujícího hráče gólman zastavil pádem pod nohy, ale pak se míč zvláštním způsobem dostal z chumlu asi třech hráčů a došoural se do brány. Naštěstí nás to nezlomilo a do útoku velel hlavně neúnavný Holba. A tak přišel velký obrat. V 35. minutě se ve středu hřiště uvolnil Bartizal a střelou k tyči snížil na 2:3. O další čtyři minuty se prosadil přesnou střelou David Mlýnek a za další tři minuty po pěkné kombinaci po ose Dušan Mlýnek, Holba, M. Tácha posledně jmenovaný dokončil obrat! 4:3. Závěr byl velmi nervózní a dvě minuty před koncem hosté přece jen srovnali, když po rozehraném trestném kopu trefili šibenici. Stav 4:4 už zůstal do konce zápasu.

Odehráli jsme pěkné utkání a mužstvo zaslouží pochvalu za bojovnost a vůli po vítězství. Velkou oporou byl tentokrát Holba. Dnes to vypadalo, že budeme hrát v pěti lidech a tak bych chtěl poděkovat Holbovi a Matějovi Táchovi, že přijeli a pomohli nám.