6. kolo: HFASC - SK VAPLAST 5:9 (4:3)

23.11.2016 21:12

S "Hafíky" jsme neodehráli zrovna nejlepší zápas, ale zlepšeným výkonem v druhé půli jsme výhru přeci jen urvali a připsali si tři body. Jiný výsledek by byl velkým zklamáním, jelikož soupeř hrál pouze ve čtyřech lidech, tudíž bez střídání!

V první půli jsme soupeře evidentně podcenili, hráli jsme vlažně a bez důrazu. Domácí nás potrestali hned v páté minutě, kdy se v klidu prokombinovali k první brance. V 7. min. prokázal důraz nováček Oškrda, na vápně obral soupeře o míč a prostřelil gólmana - 1:1. O tři minuty později Petrášek z křídla přesnou přihrávkou oslovil Davida Mlýnka a bylo to 1:2. V 17. min. domácí srovnali, ale ještě v téže minutě jsme si vzali vedení zpět, když Da. Mlýnek prošel středem hřiště a dal do běhu na pravé křídlo Holbovi, který tvrdou střelou k bližší tyči nedal gólmanovi šanci. 2:3. Laxním přistupem jsme ale o vedení přišli, když jsme dvakrát během dvou minut nechali Ďuricu projít celým hřištěm a ještě přesně zakončit. 4:3. A to několik velmi dobrých příležitostí domácích zneškodnil Bartizal v brance. Přesto jsme poločas o gól prohráli.

Přestávka nám pomohla a v druhé půli jsme od začátku hráli zcela jiný fotbal. Začali jsme běhat a hrát důrazně, což brzy přineslo své ovoce. V 29. min. předskočil Holba domácího útočníka, potáhl míč po pravém křídla a nechytatelnou střelou pod víko nedal gólmanovi pražádnou šanci! 4:4! Hned o minutu později se svým druhým gólem prosadil Oškrda. 4:5. V 34. min. našel z autu Boháč přesně Da. Mlýnka, který míč uklidil k tyči - 4:6. Ve 41. min. získal Dušan Mlýnek míč na vlastní polovině, utekl po levém křídle a předložil synovi Davidovi lahůdku před prázdnou branku - 4:7. V této fázi hry si dovolil i dva výlety brankář Bartizal, který obě své akce i zakončil nebezpečnou střelou, gól v roli brankáře mu zatím ale přán nebyl. Smůlu na svých kopačkách měl dnes Lukáš Mlýnek, který obstřeloval domácí branku ze všech stran, ale v síti to ne a ne skončit. Ve 47. min. stál náš kanonýr David Mlýnek opět na správném místě a v druhé půli zkompletoval čistý hattrick, jinak svůj 4. gól v zápase - 4:8. Z rozehrávky jsme sice lehce inkasovali od Ďurici (též 4 góly v zápase), ale poslední slovo měl s chutí hrající Holba. Da. Mlýnek navedl míč na střed hřiště, pěknou zadovkou přenechal míč Holbovi, který bodlem uklidil míč k tyči a též zaznamenal hattrick!